Beautiful Plants For Your Interior

De top 10 wilde bijen bloemen en planten

Je hoort het vaak. Het gaat slecht met de bij. Maar wat bedoelen we hier nou eigenlijk mee? Want niet elke bij is het zelfde naast de wereld beroemde honingbij zijn er nog vele soorten bijen in Nederland. Wel ongeveer 330 verschillende soorten, 20 verschillende soorten Hommels en maar 1 soort honingbij. Vroeger kwam de honingbij ook in het wild voor maar door gebrek aan te weinig voedsel, concurrentie van honingbij volken van de imker en pesticide van de boer zijn er zo goed als geen wilde volken meer te vinden. Nu zorgt de imker tegenwoordig goed voor zijn honingbij volken en gaat het redelijk met de honingbij maar nog niet met de andere 350 bijen en hommels. Met deze 350 bijen en hommels gaat het dus slecht en worden met uitsterven bedreigt. Hoe kunnen wij helpen zal je je misschien afvragen? Nou dit kunnen wij doen met het zaaien van verschillende inheemse (Nederlandse) wilde bloemzaden. Omdat er zo veel verschillende bijen en hommels zijn vinden zij eigenlijk allemaal iets anders lekker en zijn dan ook vaak afhankelijk van 1 of 2 bloem soorten. Er zijn een paar bloemen en planten waar de meeste bijen en hommels van houden. en dat zijn:

1 – De Gewone Braam (Rubus fruticosus)

Overal in Nederland is de Gewone Braam te vinden en is naast een uitstekende bron van pollen en nectar ook een belangrijke voedselbron voor dieren zoals vossen, veel soorten vogels, dassen en nog veel meer dieren. Ook kan je als mens hier lekker van snoepen, echt een aanrader dus! De Gewone Braam kan je het beste laten groeien langs de rand van je tuin aan een touw, rek of hek.

2 – De Paardenbloem (Taraxacum congl.)

Wie kent hem niet de paarden bloem. Prachtig geel in het gazon en een iconische witte bol van zaden die zweven door de lucht wanneer hierop geblazen word.

Dit onkruid Deze belangrijke bloem is de meest bezochte bloem die door het hoogste aantal bijen soorten word bezocht. Het is dus van groot belang dat we de Paardenbloem meer gaan waarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *